Міноборони вилучає частину сухпайків, поставлених у 2022 році, через пошкоджене пакування

13:54, 14 грудня 2023
Департамент ресурсних закупівель, який закупив зіпсовані набори, наразі перебуває у процесі ліквідації.
Міноборони вилучає частину сухпайків, поставлених у 2022 році, через пошкоджене пакування
Джерело фото: Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони вилучає частину сухпайків, поставлених у 2022-му році. У частині наборів пошкоджене пакування з джемом – попри те, що термін придатності продуктів ще не вийшов. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.  

Там зазначили, що набори заборонені для видачі, а Командування сил логістики найближчим часом отримає від Міноборони нову партію сухпайків.

«Зіпсовані набори закупив департамент ресурсних закупівель у 2022-му році - без контролю якості. Зараз цей департамент перебуває в процесі ліквідації», - наголосили у Міноборони.

До сфери відповідальності Департаменту ресурсного забезпечення входили всі рішення щодо закупівель міністерства: визначення кількості, вартості та процедури закупівлі.

«Це створювало корупційні ризики. Щоб уникнути їх у подальшій роботі, функції департаменту були розподілені між різними підрозділами: Департаментом політики закупівель, «Агенцією закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу»), Департаментом планування.

Керівник, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, наразі фігурує у кримінальному провадженні, зокрема, за іншими звинуваченнями», - повідомили у Міноборони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва