На Київщині запрацювала перша фабрика-кухня

17:19, 19 грудня 2023
Другу фабрику-кухню побудують на Харківщині.
На Київщині запрацювала перша фабрика-кухня
Джерело фото: Руслан Кравченко / Facebook
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Київщині у місті Буча запрацювала перша в Україні фабрика-кухня. Вже з січня-лютого наступного року вона годуватиме навчальні заклади Бучі й одразу трьох громад.

Як розповіли у Офісі Президента, модель фабрики-кухні є однією з трьох розроблених і затверджених у межах упровадження реформи шкільного харчування у 2020–2022 роках новітніх технологічних моделей організації харчування дітей. Її особливість полягає не лише в масштабах, а й у забезпеченні дотримання високих стандартів якості та вимог НАССР, що гарантує надійність і безпеку харчування.

В ОП пишуть, що фабрика-кухня – це окреме підприємство, на якому здійснюється приготування, шокове охолодження (до температури +3° С) готових страв і доставка в охолодженому вигляді до навчальних закладів та закладів оздоровлення та відпочинку. Його виробничі потужності дають змогу виготовляти до 10 тис. порцій їжі на день і забезпечувати якісним харчуванням 30-40 навчальних закладів. При цьому діти як у великому місті, так і в маленькому селі отримуватимуть однаково здорові та поживні страви.

За словами дружини Президента Олени Зеленської, до роботи підприємства в Бучі буде особлива увага, адже з нього має початися будівництво низки таких закладів в Україні. Другу фабрику-кухню побудують на Харківщині. Вона годуватиме щодня близько 14 тис. учнів і дошкільнят у п’яти громадах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду