Громадянам пояснили, чому неможливо здійснити онлайн обмін деяких посвідчень водія

22:21, 20 грудня 2023
Дані про посвідчення водіїв, які видані до 2013 року, знаходяться в старому реєстрі.
Громадянам пояснили, чому неможливо здійснити онлайн обмін деяких посвідчень водія
Джерело фото: hsc.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці замовили за кордон доставку майже 1 800 посвідчень водія за 2 місяці з початку запуску послуги. Тепер замовити доставку водії можуть в Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію та Естонію. Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

Як пояснив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, міжнародною доставкою посвідчення водія можуть скористатись ті громадяни, які загубили чи пошкодили посвідчення, у яких закінчився термін його дії, або ж вони змінили персональні дані.

Однак, у Головному сервісному центрі МВС зазначили, що дані про посвідчення водіїв, які видані до 2013 року, знаходяться в старому реєстрі. Тому не відображаються в електронному кабінеті водія та Дії. У такому разі здійснити онлайн обмін посвідчення неможливо.

У такому випадку громадянам, які перебувають за кордоном, радять звернутись до ДП «Документ». Вони відкриті у 7 країнах: Польщі, Словаччині, Німеччині, Чехії, Італії, Іспанії та Туреччині.

Нагадаємо, як раніше писала «Судово-юридична газета», за кордоном може бути значно важче оформити документи, бо ті українці, що не стоять на військовому обліку, можуть бути обмежені у правах. Також про це зазначили у Комітеті ВР з питань нацбезпеки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва