У селах і на прифронтових територіях можуть запрацювати мобільні аптеки

12:59, 26 грудня 2023
У разі запровадження мобільних аптек, вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти.
У селах і на прифронтових територіях можуть запрацювати мобільні аптеки
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На спеціальній нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук розглянули можливість появи у селах і на прифронтових територіях мобільних аптек.

Як розповіли у Мінреінтеграції, у разі запровадження мобільних аптек, вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура.

Основна увага була приділена питанню отримання АТ «Укрпошта» ліцензії на реалізацію медичних препаратів. Адже право створювати подібні мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств.

Надання поштовому оператору такого права зможе розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року, пишуть у Мінреінтеграції.

У випадку реалізації цієї ініціативи планується:

  1. Відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти, що дасть змогу забезпечити доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня.
  2. Забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.
  3. Інтеграція з програмою «Доступні ліки».

У мобільних аптечних пунктах діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати видаватимуться виключно за рецептом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України