Україна створює умови для впровадження Європейського цифрового гаманця

16:46, 27 лютого 2024
Уряд підтримав постанову щодо створення умов для майбутньої розробки Європейського цифрового гаманця.
Україна створює умови для впровадження Європейського цифрового гаманця
Джерело фото: fintechinsider.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд підтримав постанову, спрямовану на подальший розвиток сфери електронної ідентифікації та впровадження нових засобів з різними рівнями довіри. Крім цього, створюються передумови для подальшого впровадження Європейського цифрового гаманця. Про це повідомляє Урядовий портал.

Постанова визначає правила створення ринку надавачів послуг з електронної ідентифікації. Наразі існує лише ринок надавачів довірчих послуг. За новою постановою користувачі електронних сервісів матимуть змогу отримувати засоби електронної ідентифікації з різними рівнями довіри, вибирати місце їх отримання та використовувати їх для авторизації в різних державних електронних системах для отримання публічних послуг.

Крім того, в майбутньому планується використання цифрового гаманця, який дозволить зберігати ідентифікаційні дані в електронній формі та зручно користуватися ними як у межах країни, так і за її межами для отримання різноманітних послуг.

Зауважується, що Україна бере участь у розробці Європейського цифрового гаманця, що дасть можливість використовувати Дію в Європейському Союзі, а європейцям — свої цифрові гаманці в Україні. Раніше застосунок Дія був представлений на установчій зустрічі міжнародного консорціуму цифрової ідентифікації POTENTIAL.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва