Україна готується використовувати конфісковані російські активи, – Шмигаль

13:42, 4 березня 2024
Наразі ведуться діалоги щодо використання заморожених російських активів в еквіваленті $300 млрд.
Україна готується використовувати конфісковані російські активи, – Шмигаль
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна допомога Україні від партнерів важлива, але країна потребує стабільності незалежно від політичних коливань у світі. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на щорічній пресконференції.

Шмигаль зазначив, що 2023 рік є роком 74 виборів, що створює значний стрес для партнерів та для України. Прем'єр висловив думку про необхідність використання конфіскованих російських активів як надійного джерела підтримки та фінансування відновлення країни.

Наразі заморожені активи в еквіваленті $300 млрд, і ведуться діалоги щодо їх використання. Проте, за словами прем'єра, співбесіда на цю тему стала більш оптимістичною порівняно з минулим роком.

Щодо планів з конфіскації, працюється над створенням міжнародної групи для узгодження політичного бажання конфіскації з юридичними можливостями. «Нас цікавить конфіскація», – наголосив Шмигаль. Окремо проводиться робота з Бельгією, де знаходиться найбільша сума – близько 200 млрд на рахунках єврокліру.

Крім того, вже створено реєстр збитків і руйнувань, і ведеться робота над створенням міжнародної компенсаційної комісії та фонду. Це буде додатковим інструментом, який використовуватиметься паралельно з політичним рішенням про конфіскацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду