Глава МЗС Кулеба про Залужного на посаді Посла в Британії: Довго шукали дуже сильного кандидата

09:58, 8 березня 2024
Ми з Валерієм Федоровичем мали декілька розмов, з яких я абсолютно переконався, що лежить душа у нашого шановного генерала, колишнього головкома до дипломатичної роботи, — сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Глава МЗС Кулеба про Залужного на посаді Посла в Британії: Довго шукали дуже сильного кандидата
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловився про призначення колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного послом у Великій Британії. За його словами, Президент Володимир Зеленський довго шукав кандидата на посаду посла в Лондоні.

"Президент довго шукав сильного кандидата на посаду посла в Лондоні. І однією з ключових вимог була саме розуміння військового контексту. Бо Британія один з лідерів у військовій допомозі України. Це країна, яка має бачення щодо військової стратегії. Тому новий посол повинен був мати глибокий військовий бекграунд", - розповів Кулеба в ефірі телемарафону.

Він розповів, що мав кілька розмов з колишнім Головнокомандувачем ЗСУ, під час, яких він впевнився, що Залужний не проти дипломатичної роботи.

"Ми з Валерієм Федоровичем мали кілька розмов, з яких я переконався, що лежить душа у нашого генерала до дипломатичної роботи. У нього і профільна освіта є. Він у 2020 році отримав диплом магістра за спеціальністю міжнародні відносини. Я думаю, що це дуже логічний крок", - пояснив дипломат.

За його словами, він, як глава МЗС, дуже зацікавлений в сильному послі в Лондоні.

Раніше Зеленський повідомив, що погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Посла України в Британії. За його словами, Залужний  сам проявив бажання працювати у цьому напрямку. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва