У Києві шахраї заробили майже 1,7 млн гривень на підробці листів від військових частин

17:41, 19 березня 2024
У Києві викрили шахраїв, які підробляли листи від військових і отримали благодійну допомогу на мільйони гривень.
У Києві шахраї заробили майже 1,7 млн гривень на підробці листів від військових частин
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці викрили шахраїв та повідомили про підозру у виготовленні підроблених листів від військових частин, за допомогою яких вони витягли благодійну допомогу на суму майже 1,7 мільйона гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, обвинувачені, не маючи жодного стосунку до Збройних Сил України (ЗСУ), відправляли листи від імені військових підрозділів благодійним організаціям та фондам з проханням про надання гуманітарної допомоги.

Після цього підозрювані, виступаючи вигляді представників військових частин, у формі та з печатками, які нагадували військові, з'являлись на зустрічах з представниками фондів, де отримували тактичне спорядження, медичне обладнання та аптечки, які подалі реалізовували. Під час отримання допомоги вони оформлювали акти прийому-передачі та навіть погоджувалися на спільні фотографії як доказ отримання допомоги від військової частини.

Подвійну гру розкрили, коли представники благодійного фонду звернулися до однієї з військових частин для перевірки факту надання допомоги. Військові повідомили, що ніяких листів не надсилали до фонду та допомоги не отримували.

Наразі встановлено причетність підозрюваних до семи епізодів шахрайства загальною сумою приблизно 1,7 мільйона гривень. Обох підозрюваних суд взяв під варту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду