На Чернігівщині викрили начальника та лікаря ВЛК, які за $5 тисяч знімали ухилянтів з військового обліку

15:07, 9 квітня 2024
У Чернігівській області затримали посадовців ВЛК, які за гроші допомагали ухилянтам незаконно перетинати державний кордон.
На Чернігівщині викрили начальника та лікаря ВЛК, які за $5 тисяч знімали ухилянтів з військового обліку
Джерело фото: pgo_gov_ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чернігівській області викрили начальника та лікаря ВЛК, які допомагали чоловікам уникнути призову на військову службу під час мобілізації. За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру начальнику ВЛК Чернігівського обласного ТЦК та СП і лікарю ВЛК Чернігівського об’єднаного міського ТЦК та СП, повідомляє Офіс Генпрокурора.

Обвинуваченим пред'явлені звинувачення у одержанні неправомірної вигоди, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон. За даними слідства, начальник ВЛК отримав неправомірну вигоду через свого пособника - колишнього начальника центру.

Ці кошти надавалися з метою визнання військовозобов'язаного непридатним до військової служби, а потім йому була дозволена виїзд за кордон. Крім цього, виявлені факти сприяння уникненню призову на службу для мешканців міста Чернігова.

Начальника ВЛК затримано та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Раніше екс-начальник ВЛК також був повідомлений про підозру і перебуває під вартою. Під час обшуків у нього вилучено майже 1 млн доларів США, які були арештовані та передані в АРМА.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва