На Миколаївщині судитимуть російського командира, який віддавав накази на затримання цивільних жителів

22:00, 13 квітня 2024
Людей потім вивозили до окупованої Херсонщини та піддавали катуванню.
На Миколаївщині судитимуть російського командира, який віддавав накази на затримання цивільних жителів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Миколаївській області до суду скерували обвинувальний акт стосовно командира артилерійського взводу козачої бригади «дон», який віддавав накази на затримання жителів Кінбурну. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Зазначається, що місцевих жителів в подальшому вивозили на сусідню територію окупованої Херсонщини та піддавали катуванню. 

Як встановило слідство, 23 серпня 2022 року обвинувачений разом з іншими невстановленими окупантами приїхали до будинку мешканця села Василівка.

Вони зайшли до будинку, мотузками та ганчірками замотали чоловікові голову, зв'язали руки та посадили у кузов КамАЗа. Далі його вивезли на територію окупованої частини Херсонської області, де утримували щонайменше сім днів. За час полону чоловіка катували. Згодом його вивезли до одного з районів Херсона, де викинули частково роздягненим, без документів та одягу.

Крім того, на початку вересня 2022 року обвинувачений приїхав до будинку місцевої мешканки і наказав групі підлеглих окупантів надіти на жінку кайданки. Їй замотали голову рушником та повезли до одного з будинків у селі Покровка. Там її вночі прикували наручниками до стільця, а вранці посадили в багажник легковика і вивезли на Херсонщину.

Її ще сім днів тримали без їжі та води у неналежних умовах та постійно погрожували. Через деякий час її знову завантажили в автомобіль та викинули біля села Покровка. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду