На Сумщині дитячі пустощі з вогнем закінчилися гасінням трави біля будинку

23:20, 13 квітня 2024
На Сумщині через дитячі пустощі з вогнем зайнялася суха рослинність та ледь не загорівся будинок.
На Сумщині дитячі пустощі з вогнем закінчилися гасінням трави біля будинку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рятувальники отримали виклик до села Лутище в Охтирському районі через загоряння сухої рослинності на приватній земельній ділянці. Пориви вітру сприяли швидкому поширенню полум'я у напрямку будинку, повідомляє ДСНС.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій змогли локалізувати вогонь о 15:22, забезпечивши безпеку будівлі, а о 15:44 повністю припинили пожежу.

За попередніми відомостями, син господині вирішив допомогти зібрати залишки сухої рослинності та вирішив підпалити їх. В результаті виникла пожежа, після чого хлопчик злякався та відправився викликати матір. Жінка не змогла самотужки впоратися з вогнем і звернулася за допомогою до рятувальників.

На щастя, дитина не постраждала. Цей випадок знову підкреслює важливість батьківського контролю над дітьми та пояснення їм про можливі небезпечні наслідки гри з вогнем. Дорослі також повинні дотримуватися заборони на спалювання сухої рослинності. У випадку виявлення пожежі на відкритих територіях негайно телефонуйте за номером "101".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду