На Миколаївщині спеціально навчені собаки будуть допомагати проводити розмінування

20:28, 15 квітня 2024
Кінологи-сапери уже обстежували території на Харківщині.
На Миколаївщині спеціально навчені собаки будуть допомагати проводити розмінування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Близько 26% території країни – 156 тис. кв. км нині забруднені мінами та нерозірваними боєприпасами. Окрім традиційних металошукачів, сапери ДСНС для гуманітарного розмінування використовують машини механізованого розмінування та спеціально навчених собак.

Як повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, міжрегіональний центр швидкого реагування вже більше року співпрацює з Норвезькою народною допомогою (NPA) у сфері протимінної діяльності.

«За рік взаємодії створено потужну матеріальну базу, навчено персонал, відібрано собак, які підготовлені за спецметодикою для гуманітарного розмінування територій», - зазначили у ДСНС.

Кінологи-сапери Міжрегіонального центру швидкого реагування уже обстежували території та виявляли вибухонебезпечні предмети у Харківській області. Наразі ж кінологічні розрахунки робитимуть це на деокупованих територіях Миколаївщини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва