Нотаріуси просять продовжити строк для замовлення бланків за меншою ціною

12:27, 19 квітня 2024
Нотаріальна палата України звернулася до ДП «НАІС» із проханням продовжити строк для замовлення бланків на один тиждень.
Нотаріуси просять продовжити строк для замовлення бланків за меншою ціною
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як писала «Судово-юридична газета», 19 квітня ДП «НАІС» повідомило про збільшення вартості спеціальних бланків нотаріальних документів з 22 квітня.

У інформаційному повідомленні зазначено, що приватні нотаріуси зможуть отримати бланки за попередньою ціною (25,50 грн) виключно за умов, якщо:

– попередня оплата за бланки надійде на рахунок ДП «НАІС» до 21.04.2024 (включно);

– замовлення стосовно постачання оплачених бланків отримане ДП «НАІС» одним із способів, передбачених відповідним договором до 21.04.2024 (включно).

Втім, повідомляють у Нотаріальній палата Україні, інформацію про підвищення ціни на бланки оприлюднено в останній робочий день тижня, що істотно ускладнює можливості для виконання вказаних умов щодо замовлення нотаріусами бланків за попередньою ціною.

«Оскільки договором постачання (п. 4.6.) в редакції від 19.09.2022 не визначено строків для розміщення інформації про зміну ціни бланків, на вказані положення поширюються загальні положення цивільного законодавства про справедливість, добросовісність та розумність (ст. 3 ЦК). Тобто відповідна інформація повинна оприлюднюватись у розумні строки», - зазначили в НПУ.

Нотаріальна палата України звернулася до ДП «НАІС» із проханням продовжити строк для замовлення бланків за попередньою ціною на один тиждень. Крім того, у подальшому закликають інформувати нотаріусів про зміну ціни бланків заздалегідь, принаймні за 10 днів до дати, з якої підвищується ціна на бланки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд