Україна співпрацюватиме з супутниковою компанією задля обмеження зйомки території

19:40, 1 травня 2024
Міноборони домовляється з супутниковою компанією щодо обмеження зйомок України задля мінімізації використання зображень ворогом.
Україна співпрацюватиме з супутниковою компанією задля обмеження зйомки території
Джерело фото: 5 канал
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони України повідомило про співпрацю з однією з провідних супутникових компаній з метою обмеження космічної зйомки території країни. Про це повідомила пресслужба відомства.

Зустріч керівництва Міноборони з представниками компанії вже відбулася, але ім'я партнера не розголошується з міркувань безпеки.

«Щодня супутникові компанії проводять зйомку території України. Ці зображення можуть бути використані ворогом. Тому ми вдячні партнерам за готовність підписати меморандум з нами і спільно реалізувати механізм щодо обмеження зйомок нашої території. Ця співпраця має стати прикладом для інших супутникових компаній. В умовах війни ми маємо мінімізувати ризики використання зображень України ворогом», - зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Крім того, Міноборони планує продовжити контракт з супутниковою компанією для отримання актуальних знімків території України в рамках заходів з оборони та забезпечення безпеки країни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва