Посадовицю міської ради Сум підозрюють у збитковій закупівлі апаратури в дитячий медзаклад

21:09, 7 травня 2024
Збитки місцевому бюджету оцінюються в понад 5 млн гривень.
Посадовицю міської ради Сум підозрюють у збитковій закупівлі апаратури в дитячий медзаклад
Джерело фото: npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідчі Національної поліції повідомили про підозру посадовиці Сумської міської ради, яка за допущеною службовою недбалістю спричинила понад 5 мільйонів гривень збитків.

За даними Національної поліції, у 2021 році Управління охорони здоров'я Сумської міської ради уклало договір з приватною структурою на закупівлю медичного обладнання для міської дитячої клінічної лікарні. Проте, пізніше цю закупівлю безпідставно зупинено, а договір розірвано. В результаті у листопаді 2022 року було оголошено тендер на придбання того ж обладнання, яке було придбано в іншої приватної структури за завищеними цінами, що спричинило збитки в розмірі понад п'ять мільйонів гривень для бюджету громади.

Слідство встановило, що ці дії стали можливими через службову недбалість посадової особи Сумської міської ради. Наразі цій особі повідомлено про підозру у службовій недбалості, що мала тяжкі наслідки.

Згідно з Кримінальним кодексом України, фігурантці цього справи загрожує до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади. Наразі триває досудове розслідування, під час якого вирішуються питання про обрання запобіжного заходу та встановлюються всі обставини правопорушення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді