Готували теракти в київських гіпермаркетах та кафе: СБУ затримала групу гру рф

13:30, 13 травня 2024
СБУ затримала агентурно-бойову групу російського гру, яка планувала серію терактів у Києві до 9 травня.
Готували теракти в київських гіпермаркетах та кафе: СБУ затримала групу гру рф
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

СБУ затримала групу агентів Головного управління Генерального штабу Збройних сил російської федерації (відомого як ГРУ), які готували чотири теракти в Києві на 9 травня. За даними Служби безпеки України, ці напади мали включати кафе та гіпермаркети.

За попередніми даними, планувалося встановити вибухові пристроїв, прихованих в упаковках з-під чаю, у будівлях гіпермаркетів. Ці пристрої складалися з таймера, детонатора та пластичної вибухівки, спрямованої на спричинення масштабних пожеж.

Додатково, російські агенти планували підірвати автомобіль, припаркований поруч із популярним київським кафе.

Голова СБУ Василь Малюк розповів: «плануючи ці теракти, російські спецслужби вкотре продемонстрували свою злочинну суть. Ми спрацювали на випередження і вчасно зірвали плани ворога. Кожен крок злочинців задокументовано - їх чекає заслужене покарання. Як і кожного, хто намагається працювати на користь рф. Символічно, що дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб».

Слідство триває. В СБУ зазначають, що це вже другий випадок затримання агентів ГРУ за організацію терористичних актів в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гончарова
    Ірина Гончарова
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді