У Києві з початку року до ТЦК доставили понад 2300 ухилянтів

10:24, 16 травня 2024
За місяць кількість ухилянтів від призову, доставлених до ТЦК, зросла на майже тисячу осіб.
У Києві з початку року до ТЦК доставили понад 2300 ухилянтів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна поліція України повідомила, що з початку 2024 року в Києві до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) було доставлено 2319 осіб, які ухилялися від призову на військову службу. Це на 903 більше, ніж місяць тому, коли кількість доставлених складала 1416 осіб. Про це повідомили в поліції для ТСН.

За даними правоохоронців, згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1487 від 30 грудня 2022 року, поліцейські за зверненням ТЦК та СП та органів СБУ здійснюють адміністративне затримання та доставку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З початку 2024 року до Головного управління Національної поліції у місті Києві надійшло 5833 звернення щодо розшуку осіб для встановлення їх місця перебування та доставки до військкоматів. Це на 446 більше, ніж станом на місяць тому, коли кількість таких звернень становила 5387.

Таким чином, за майже місяць було знайдено та доставлено до військкоматів майже тисячу осіб, які ухилялися від призову на військову службу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва