ДБР затримало прикордонника, який застрелив чоловіка при спробі перетину кордону з Румунією

13:55, 17 травня 2024
Прикордонника затримали співробітники ДБР та готують повідомлення про підозру за вбивство чоловіка.
ДБР затримало прикордонника, який застрелив чоловіка при спробі перетину кордону з Румунією
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив чоловіка, коли той намагався перетнути українсько-румунський кордон на Закарпатті. Про це інформує пресслужба ДБР в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За інформацією ДБР, подія сталася 15 травня близько 19:00, коли прикордонники помітили чоловіка, який прямував до кордону з Румунією. На вимогу зупинитися він не реагував і спробував втекти. Військовослужбовці відкрили попереджувальні постріли, але згодом виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням в голову.

Загиблий виявився 39-річним жителем Дніпра, при якому знайшли туристичне спорядження та закордонний паспорт. У рамках розслідування працівники ДБР оглянули місце події, вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої стріляли, а також допитали військовослужбовців прикордонного наряду.

«Одного з військовослужбовців затримано, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)», - повідомили у відомстві.

Слідчі дії тривають, а всі обставини трагедії встановлюються під керівництвом Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України