На тимчасово окупованій частині Запоріжжя росіяни примусово мобілізують чоловіків у віці від 60 до 65 років

18:59, 30 травня 2024
На ТОТ України окупанти змушують чоловіків 60+ підписувати контракти з мо рф.
На тимчасово окупованій частині Запоріжжя росіяни примусово мобілізують чоловіків у віці від 60 до 65 років
Джерело фото: mrpl.city
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У тимчасово окупованій частині Запорізької області становиться все більш відчутним тиск на місцевих чоловіків пенсійного віку. За повідомленням Центру національного спротиву, окупаційні сили змушують чоловіків у віці від 60 до 65 років підписувати контракти з російською армією, обіцяючи їм службу у тилових підрозділах.

За словами представників Центру, ця ситуація свідчить про несприятливий стан з поповненням особового складу армії окупантів, які відчайдушно шукають нові способи залучення військового персоналу. Масове дезертирство та відмова місцевих жителів служити в армії противника стають серйозними перешкодами для їхніх планів.

Лише на тимчасово окупованій Луганщині за останні кілька місяців було зафіксовано 500 випадків дезертирства, а кількість випадків відмови від служби в армії збільшилася вдвічі.

У світлі цих подій, організація закликає місцевих мешканців уникати мобілізації та уживати заходів для захисту від незаконних дій окупантів. Також наголошується, що мобілізація мешканців захоплених територій до лав окупаційних військ суперечить міжнародному праву, і за такі дії відповідальність не мине тих, хто порушує ці норми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду