Зібрали 5 млн грн начебто для постраждалих від війни дітей: викрили фіктивний благодійний фонд

15:43, 3 червня 2024
Зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність.
Зібрали 5 млн грн начебто для постраждалих від війни дітей: викрили фіктивний благодійний фонд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно 3 членів групи, які заволоділи грошима, що збирали від імені благодійного фонду начебто на потреби постраждалих від війни дітей.

Як повідомила Київська міська прокуратура, зловмисники зареєстрували благодійний фонд та утворили call-центр, оператори якого здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням долучилися до збору грошей.

Особи запевняли благодійників, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

Втім, зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають.

За даними слідства, з квітня 2022 року по червень 2023 року учасники  угруповання привласнили близько 5 млн гривень пожертв.

В ході обшуків за місцями проживання учасників групи правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності.

Під час досудового розслідування фігурантам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави, а також одному підозрюваному цілодобовий домашній арешт.

Наразі обвинувальний акт відносно трьох членів групи скеровано до суду для розгляду по суті.

Зловмисникам загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України