«Інвестиції» у криптовалюту: затримано учасників кол-центру, які ошукали громадян України, Молдови, Казахстану та ЄС

21:32, 3 червня 2024
Нацполіція затримала 14 учасників злочинної організації у Києві та області.
«Інвестиції» у криптовалюту: затримано учасників кол-центру, які ошукали громадян України, Молдови, Казахстану та ЄС
Джерело фото: npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

14 осіб, які підозрюються у шахрайстві з криптовалютами, були затримані правоохоронцями у Києві та області. За даними Національної поліції, серед затриманих - організатори шахрайських кол-центрів, які використовували психологічні та маніпулятивні прийоми, щоб залучити громадян до інвестування у криптовалюту.

Одним з організаторів мережі кол-центрів виявилася довірена особа «вора в законі» на прізвисько «Хмєло», яка мала авторитет в кримінальних колах. Організували її діяльність та налагодили роботу мережі шахрайських кол-центрів 49-річний та 51-річний уродженців Грузії. Маючи авторитет у кримінальних колах, фігуранти залучили до протиправної діяльності ще 12 громадян.

Учасники групи використовували телефонні дзвінки, претендуючи на представників фондових бірж, щоб обманом надихнути потенційних інвесторів інвестувати свої кошти у криптовалюту. Після того, як потерпілі переказували гроші, вони стикалися зі зникненням своїх вкладень.

Серед затриманих є двоє уродженців Грузії, які мали власний «бізнес» з організації та управління шахрайськими кол-центрами. Кожен з учасників мав свою функцію в мережі, від розробки шахрайських схем до розподілу незаконно отриманих коштів.

Правоохоронці вилучили значну кількість доказів, включаючи комп'ютери, SIM-карти, гроші та автомобілі преміум-класу. Усі затримані залишаються утримуваними під вартою, поки триває слідство за звинуваченнями у шахрайстві та участі у злочинній організації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва