В «Укренерго» пояснили, чому збільшився дефіцит електроенергії

13:59, 4 червня 2024
Як повідомляється, дефіцит збільшився через використання кондиціонерів та хмарну погоду.
В «Укренерго» пояснили, чому збільшився дефіцит електроенергії
Фото: ДТЕК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 4 червня, дефіцит в енергосистемі України більший, ніж вчора через зростання рівня споживання. Про це повідомили в "Укренерго". 

Зазначається, що рівень споживання зріс через використання кондиціонерів, через хмарність, яка перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а також через зменшення обсягу імпорту електроенергії з країн Європи.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи, проте через масштабність пошкоджень унаслідок російських обстрілів цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі.

Головна причина застосування обмежень – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях.

За інформацією "Укренерго", відучора у плановий ремонт виведено одну з високовольтних повітряних ліній, що поєднує українську енергосистему з об'єднаною енергомережею континентальної Європи.

Це не вплинуло на загальний обсяг імпорту електроенергії з Європи — пропускна спроможність лінії, що ремонтується, розподілена між іншими міждержавними лініями передавання електроенергії, зазначили у компанії.

Ремонт міждержавних повітряних ліній – це необхідний плановий захід, який проходить у визначений операторами двох енергосистем термін. Перенесення чи скасування ремонту лінії може призвести до аварійної ситуації в енергосистемі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва