На Одещині викрили 17-річного хлопця на продажі підробленої «Дії»

20:20, 7 червня 2024
Кіберполіція викрила 17-річного шахрая з Одещини, який збував фейковий застосунок, який дозволяв створювати фальшиві електронні документи.
На Одещині викрили 17-річного хлопця на продажі підробленої «Дії»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одеській області українські правоохоронці викрили 17-річного хлопця, який продавав підроблений застосунок «Дія». Про це повідомляє Кіберполіція України.

Жителю Ізмаїльської громади оголосили підозру у збуті підробленого офіційного документа. Йому загрожує обмеження або позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що хлопець завантажив з інтернету на свій смартфон застосунок, який дозволяв створювати фальшиві електронні документи. Фейковий додаток візуально повністю копіював діалогове вікно мобільного застосунку «Дія» і дозволяв користувачу змінювати особисті дані та фотографію.

Щоб заробити грошей, неповнолітній створив у месенджері канал, де розмістив оголошення про продаж застосунку. На його пропозицію відгукнулися троє юнаків, 17-ти та 20-ти років, які перерахували по 100 гривень і отримали файл для інсталяції. Всі троє покупців пояснили, що придбали його задля розваги.

«В ході проведення слідчих дій ми виявили в телефоні фігуранта інформацію, що підтверджує його протиправну діяльність. За наявності достатніх доказів під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси ми повідомили правопорушнику про підозру за частинами 1 та 3 статті 358 Кримінального кодексу України – у збуті підробленого офіційного документа, який видається установою та надає права або звільняє від обов’язків, зокрема вчиненому повторно. Хоча хлопець неповнолітній, він досяг віку з якого настає кримінальна відповідальність, і відповідно до чинного законодавства йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк», – повідомила слідча Світлана Могиляк.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва