Продавав дані про блокпости та паролі мешканцям прикордоння: ДБР викрило правоохоронця з Сумської області

18:18, 10 липня 2024
Фігурант запропонував місцевому мешканцю допомогу у безперешкодному переміщенні автомобілем в межах прикордонного району за 30 тисяч гривень.
Продавав дані про блокпости та паролі мешканцям прикордоння: ДБР викрило правоохоронця з Сумської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Сумщині викрили правоохоронця, який продавав дані про блокпости та паролі мешканцям прикордоння. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Вказується, що працівники ДБР у взаємодії з СБУ та внутрішньою безпекою Держприкордонслужби повідомили про підозру правоохоронцю, який за гроші передавав інформацію з обмеженим доступом мешканцям прикордоння.

Встановлено, що у лютому 2024 року він запропонував місцевому мешканцю допомогу у безперешкодному переміщенні автомобілем в межах прикордонного району. Той намагався вивезти свої речі з району бойових дій в більш безпечне місце. Правоохоронець пообіцяв надати інформацію про розміщення підрозділів, блокпостів Сил оборони та паролів для їх проїзду.

Фігурант також пригрозив, що у разі відмови він особисто буде заважати громадянину пересуватися в прикордонних районах, зазначили в ДБР.

Він встиг отримати від чоловіка 30 тисяч гривень за інформацію, надану протягом кількох місяців, починаючи з квітня 2024 року.

Правоохоронець підозрюється в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, та у поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 114 2 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду