Незаконне знесення Садиби Зеленських: у МКІП відреагували на заяву Кличка

15:44, 22 липня 2024
У КМКІП заявили, що Садиба Зеленських не була внесена до Державного реєстру нерухомих памʼяток через те, що у КМДА не подали необхідну документацію.
Незаконне знесення Садиби Зеленських: у МКІП відреагували на заяву Кличка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство культури та інформаційної політики України зробило заяву щодо інформації, оприлюдненої КМДА про незаконне знесення «Садиби Зеленського».

Там зазначають, що Київський міський голова Віталій Кличко намагається описати ситуацію «навколо декількох обʼєктів культурної спадщини та робить відверто неправдиві закиди на адресу Міністерства культури та інформаційної політики».

У МКІП повідомили, що будинок Євменія Зеленського не був внесений до Державного реєстру нерухомих памʼяток тільки з однієї причини.

«КМДА за увесь час не спромоглася підготувати та подати необхідну для внесення будівлі до Переліку об’єктів культурної спадщини облікову документацію.

З відповідним листом від 18.07.2024 до МКІП звернулася ГО «Спадщина Київ». На жаль, чи то дізнавшись про таку ініціативу, чи за випадковим збігом, але забудовник у той самий день майже повністю зруйнував історично значущу будівлю», - сказано у заяві.

Також там додають, що відомство все одно невідкладно розгляне подану облікову документацію на засіданні Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини.

Раніше у МКІП заявляли, що не надавали дозволу на демонтаж «Садиби Зеленських» у Києві.

Нагадаємо, поліція розслідує обставини знесення у рамках кримінального провадження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Шаповал
    Микола Шаповал
    суддя Сумського окружного адміністративного суду
  • Андрій Осаулов
    Андрій Осаулов
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва