Туреччина допоможе Україні відновити енергетичну інфраструктуру після російських атак

20:11, 23 липня 2024
Посол Туреччини обговорив з Міненерго України плани співпраці у відновленні енергетики.
Туреччина допоможе Україні відновити енергетичну інфраструктуру після російських атак
Джерело фото: mev.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Туреччина готова допомогти Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та сприяти збільшенню потужностей розподіленої генерації. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом Більгеном. Вона розповіла пану послу про складну ситуацію в енергосистемі України, спричинену масованими російськими атаками на енергетичну інфраструктуру.

«В умовах кризової ситуації в енергетиці, коли росія постійно атакує і системно руйнує енергетичну інфраструктуру, важливим завданням є проведення ремонтів і відновлення енергооб’єктів, де це можливо, а також підвищення енергонезалежності українців через розвиток розподіленої генерації. І ми радо вітаємо участь турецьких компаній у цьому важливому процесі», — зазначила Гринчук.

Сторони обговорили напрямки двосторонньої співпраці у відновленні українського енергосектору, постачанні необхідного обладнання та залученні технічної та експертної підтримки турецьких фахівців.

Світлана Гринчук також наголосила на важливості реалізації положень Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Боровков
    Дмитро Боровков
    заступник голови Залізничного районного суду м. Львова