Підприємець в Одесі організував схему незаконного виїзду до Молдови за $7 тисяч

23:48, 23 липня 2024
Поліція затримала організатора нелегальної схеми переправлення через кордон.
Підприємець в Одесі організував схему незаконного виїзду до Молдови за $7 тисяч
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оперативники Одещини затримали 38-річного приватного підприємця, який організував нелегальну схему переправлення чоловіків призовного віку до Молдови. Зловмисник обіцяв своїм клієнтам безперешкодний виїзд за 7 000 доларів за особу. Про це повідомила поліція Одеської області.

Про це повідомила поліція Одеської області. Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з співробітниками ГУ ВБ СБУ заблокували діяльність злочинної групи. Організатору вже оголошено підозру. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як з'ясувалося, підприємець вступив у змову з невстановленими особами для реалізації своєї схеми. Чоловіків, які хотіли виїхати з країни, він підшуковував серед знайомих. У кінці травня він зустрівся з одним з "клієнтів", пояснив умови переправлення і вимагав 7 000 доларів. Друга зустріч відбулася в кінці червня під час передачі пакету документів.

Правопорушника затримали «на гарячому» під час отримання частини коштів. Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та в транспортному засобі зловмисника. В результаті було вилучено документи, мобільний телефон та частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

На підставі зібраних доказів ми повідомили одеситу про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна, зазначили у поліції. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває встановлення інших осіб, причетних до злочину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Макаров
    Олег Макаров
    секретар Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ігор Кощеєв
    Ігор Кощеєв
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Тетяна Козир
    Тетяна Козир
    суддя Північного апеляційного господарського суду
  • Ольга Лук’янчук
    Ольга Лук’янчук
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду