В Україні стартує нова програма державної підтримки для аграріїв, які використовують меліоровані землі

14:29, 14 серпня 2024
Держава компенсуватиме аграріям до 50% витрат на меліоративні роботи.
В Україні стартує нова програма державної підтримки для аграріїв, які використовують меліоровані землі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство аграрної політики та продовольства України оголосило про початок нової програми бюджетної допомоги для сільськогосподарських товаровиробників, які займаються меліорацією земель, а також для організацій водокористувачів. Ця ініціатива є частиною ширшої стратегії державної підтримки аграрного сектору, особливо в умовах воєнного стану. Про це повідомила прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Українські аграрії відіграють важливу роль не лише в забезпеченні продовольчої безпеки країни, а й у стабільності світових ринків. З огляду на це, держава активно підтримує їх, надаючи фінансову допомогу для розвитку та вдосконалення аграрної інфраструктури, зокрема у сфері меліорації.

Згідно з умовами програми:

  • Сільськогосподарські товаровиробники зможуть отримати компенсацію до 50% вартості робіт з реконструкції або будівництва нових меліоративних систем. Дотація складе до 26 500 гривень на гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація. Ця підтримка буде надана за меліоративні системи, введені в експлуатацію в період з 1 листопада 2023 року до 31 жовтня 2024 року.
  • Організації водокористувачів отримають компенсацію до 50% витрат на відновлення, реконструкцію, модернізацію та капітальний ремонт насосних станцій, які також були введені в експлуатацію у вказаний період.

Прийом заявок на участь у програмі розпочнеться 15 серпня 2024 року і триватиме до 31 жовтня 2024 року. Заявки прийматимуться через Державний аграрний реєстр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд