Комітет підтримав законопроект щодо вдосконалення Державного аграрного реєстру

16:52, 16 серпня 2024
Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує прийняти в цілому євроінтеграційний законопроект про Державний аграрний реєстр
Комітет підтримав законопроект щодо вдосконалення Державного аграрного реєстру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримав євроінтеграційний законопроект 11063-д «Про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр» і рекомендував його до прийняття в другому читанні. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Цей законопроект спрямований на виконання Плану реалізації ініціативи Європейського Союзу «Ukraine Facility». Основною метою законопроекту є удосконалення роботи Державного аграрного реєстру (ДАР) шляхом трансформації його у Реєстр виробників сільськогосподарської продукції (фермерський реєстр), що включатиме ряд підсистем.

Таке оновлення дозволить врахувати позиції міжнародних партнерів, зокрема Світового банку, а також відповідатиме Регламенту ЄС 2021/2115, який визначає правила підтримки стратегічних планів у сфері сільського господарства в країнах ЄС.

Розширений формат ДАР допоможе підвищити ефективність надання державної підтримки, коштів місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, грантів та інших видів допомоги. Також це дозволить привести регулювання діяльності реєстру у відповідність до Закону України «Про публічні електронні реєстри».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Сакара
    Наталія Сакара
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Микола Ковтунович
    Микола Ковтунович
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Євген Сорочко
    Євген Сорочко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду