МВФ прогнозує, що війна продовжиться у 2025 році, тому Україні необхідне фінансування

15:42, 21 серпня 2024
Україні потрібно більше коштів для фінансування бюджету.
МВФ прогнозує, що війна продовжиться у 2025 році, тому Україні необхідне фінансування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міжнародному валютному фонді вважають, що війна рф проти України продовжиться і в 2025 році. У зв'язку з цим Україні потрібно більше грошей для фінансування бюджету. Про це заявив глава місії в Україні Гевін Грей.

«Ми зараз зосереджені на п'ятому перегляді програми, і я думаю, що контекст дуже зрозумілий. Війна триватиме довше. Війна навряд чи закінчиться цього року. На жаль, вона триватиме і наступного року», - зазначив він під час дискусії в Центрі економічної стратегії

За його словами, у зв'язку з цим надія на швидке відновлення економіки України відкладена.  «Економіка продовжить зростати, але не швидкими темпами», - заявив Грей.

Він додав, що в Кабміні також це розуміють та закладають вищі витрати бюджету на 2025 рік.

Очільник місії МВФ зазначив, як Фонд розглядає включення до розрахунків програми з Україною частини суми в 50 млрд доларів заморожених російських активів.

При цьому він зазначив, що поки що не було твердих гарантій від G7, що Україна отримає ці гроші. За його словами, ситуація має прояснитися у вересні.

«У 2025 році Україні знадобиться більше зовнішнього фінансування, ніж ми очікували. Я думаю, що значна частина коштів надійде від донорів. Але внутрішня політика України також має бути спрямована на досягнення бажаного результату», - додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Голяшкін
    Олег Голяшкін
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Оксана Коваль
    Оксана Коваль
    суддя Святошинського районного суду міста Києва