Мати посадовця Полтавського ОТЦК купила квартиру за понад 1,9 млн грн, але не мала на те достатніх законних доходів – НАЗК

19:56, 28 серпня 2024
Як зазначають у НАЗК, жінка придбала квартиру у середмісті Полтави площею 97,7 квадратних метрів, не маючи на те фінансової можливості.
Мати посадовця Полтавського ОТЦК купила квартиру за понад 1,9 млн грн, але не мала на те достатніх законних доходів – НАЗК
Джерело фото: НАЗК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила позов до Вищого антикорупційного суду про визнання необґрунтованими та конфіскацію активів заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) на понад 1,9 млн грн. Про це повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Як зазначають у НАЗК, під час проведення моніторингу способу життя посадовця було встановлено, що у травні 2023 року його мати придбала квартиру у середмісті Полтави площею 97,7 кв.м. за понад 1,9 млн грн не маючи на те фінансової можливості.

Водночас НАЗК виявило, що фактично цією квартирою користувався сам посадовець та члени його сім’ї.

З огляду на виявлені факти, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з такої посадової особи територіального підрозділу указаного активу в дохід держави (цивільна конфіскація).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду