Допомагали ухилянтам отримувати фіктивні медичні документи — на Черкащині судитимуть медиків

07:18, 6 вересня 2024
Лікарі підробляли офіційні документи про проходження лікування у медзакладі в умовах денного стаціонару для отримання групи інвалідності.
Допомагали ухилянтам отримувати фіктивні медичні документи — на Черкащині судитимуть медиків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Черкаській області правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно шістьох службових осіб та працівників одного із медичних закладів регіону за фактами одержання неправомірної вигоди та підроблення офіційного документа, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомила Черкаська обласна прокуратура у період з жовтня 2023 року по лютий 2024 року медичні працівники лікарні на Уманщині отримували неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення членами та головою ВЛК.

Обвинувачені обіцяли оформлення медичного висновку, який надасть можливість тимчасово уникнути мобілізації  до лав ЗСУ.

Лікарі підробляли офіційні документи про проходження лікування у медзакладі в умовах денного стаціонару для отримання групи інвалідності, і як наслідок - уникнення мобілізації до Збройних Сил України.

«Медична сестра була посередником між ухилянтами і лікарями. Вона відповідала за передачу документів та грошей», - повідомили у прокуратурі.

Зловмисникам загрожує загрожує  покарання у виді  штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва