Одним з джерел фінансування армії ми бачимо збільшення військового збору, — Денис Шмигаль

14:06, 10 вересня 2024
Денис Шмигаль заявив, що партнери не надають кошти на ЗСУ, тому фінансування здійснюється з внутрішніх ресурсів.
Одним з джерел фінансування армії ми бачимо збільшення військового збору, — Денис Шмигаль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що у 2025 році бюджет буде враховувати нові реалії, і наразі триває дискусія з МВФ щодо подальшого фінансування. Про це він сказав під час прес-конференції 10 вересня.

Голова уряду наголосив, що партнери не надають кошти на ЗСУ, тому фінансування здійснюється з внутрішніх ресурсів, включаючи запозичення на внутрішньому ринку та інші фінансові інструменти.

«Партнери не дають кошти на ЗСУ, ми маємо фінансувати самостійно, ми знаходимо ресурси як в запозиченнях на внутрішньому ринку, так і в інших фінансових інструментах. Одним з джерел ми бачимо збільшення військового збору і питання справедливого розподілу військового збору в українському суспільстві. Це власне те, що подав Кабмін як пропозицію», - сказав він.

Крім того, за словами Шмигаля, Кабмін планує отримати близько 50 млрд гривень від заморожених російських активів, які будуть використані як для покриття дефіциту бюджету, так і для військових потреб.

Як писала «Судово-юридична газета», український Уряд, судячи із заяв прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра фінансів Сергія Марченка, покладає великі сподівання на надання Україні 50 млрд доларів, обіцяних країнами «Великої сімки» у червні. Ці кошти потрібні, аби закрити потребу в 15 млрд доларів для державного бюджету на 2025 рік. В іншому разі під питанням може опинитися низка видатків, які потребуватимуть фінансування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Белоконна
    Інна Белоконна
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Валерій Саєнко
    Валерій Саєнко
    начальник управління Верховного Суду
  • Володимир Барчук
    Володимир Барчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду