На Тернопільщині працівники поштового відділення накрали з посилок дрони для ЗСУ на 6 млн гривень

17:15, 11 вересня 2024
Начальник поштового відділення та підлеглі організували схему викрадення безпілотників.
На Тернопільщині працівники поштового відділення накрали з посилок дрони для ЗСУ на 6 млн гривень
Джерело фото: npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Тернопільщині начальник поштового відділення разом із підлеглими організував масштабну схему привласнення безпілотників, призначених для військових. Загальна вартість викрадених квадрокоптерів становить майже 6 мільйонів гривень. Про це повідомила Національна поліція України.

Зловмисники, серед яких були двоє мешканців Тернополя, один із яких обіймав посаду начальника поштового відділення, привласнювали безпілотники з відправлень для українських захисників. Після цього коробки з безпілотниками перепаковували, наповнюючи їх непотребом, що мав аналогічну вагу та габарити.

Продані квадрокоптери реалізовувалися через інтернет за зниженими цінами. Оплата надходила на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці. Один з фігурантів навіть зареєстрував ФОП для отримання платежів.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків у Львівській області та Києві, вилучивши 15 мобільних телефонів, комп'ютерну техніку, 25 банківських карток, документи та чорнові записи. Заблоковані також цифрові активи на криптогаманцях зловмисників.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та можливістю заборони на обіймання певних посад. Суд обрав запобіжні заходи – особисте зобов'язання та нічний домашній арешт. Тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних осіб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду