Україна й Угорщина проведуть чергове засідання Спільної міжурядової комісії

15:20, 30 вересня 2024
Андрій Сибіга зазначив, що триває активна робота з розбудови договірно-правової бази, що сприятиме зміцненню співробітництва й створить нові можливості взаємодії у сферах спільного інтересу.
Україна й Угорщина проведуть чергове засідання Спільної міжурядової комісії
Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова МЗС України Андрій Сибіга під час переговорів 30 вересня у Будапешті з міністром зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петером Сіярто домовилися провести чергове засідання Спільної міжурядової комісії.

Сибіга на спільній пресконференції із Сіярто заявив, що під час переговорів сторони скоординували наступні кроки з розвитку прикордонної інфраструктури, що сприятиме налагодженню торговельно-економічних відносин між країнами.

«У цьому контексті важливо провести чергове засідання Спільної міжурядової комісії, і про це ми домовилися з моїм колегою», - сказав Сибіга.

Також він наголосив, що для України один з пріоритетів - інтеграція в ЄС, і висловив сподівання на подальшу підтримку Угорщини.

«Важливим кроком у цьому контексті стало відкриття переговорів про вступ. Розраховуємо на подальшу підтримку Угорщини на цьому шляху, як під час нинішнього головування в ЄС, так і далі. Зокрема, на підтримку відкриття переговорних кластерів паралельно», - зазначив глава МЗС.

За його словами, триває активна робота з розбудови договірно-правової бази, що сприятиме зміцненню співробітництва й створить нові можливості взаємодії у сферах спільного інтересу.

«Вдячний угорським партнерам за взаємну налаштованість на конструктивний діалог і розбудову прагматичної та передбачуваної політики добросусідства», - додав Сибіга.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду