Україна отримала перший кредит від Південної Кореї на $100 млн

20:45, 2 жовтня 2024
Україна уклала першу угоду про пільговий кредит із Південною Кореєю.
Україна отримала перший кредит від Південної Кореї на $100 млн
Джерело фото: mukachevo.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна вперше уклала угоду про пільговий кредит з Південною Кореєю. Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму 100 млн доларів, повідомляє Міністерство фінансів України.

Цей кредит стане першою фінансовою підтримкою, що надійде до Державного бюджету України від Республіки Корея. Угода була укладена в квітні 2024 року, надаючи Україні можливість залучати кредити до 2,1 млрд доларів у період з 2024 по 2029 роки.

Кредит надається на 20 років із процентною ставкою 1,0% річних, а пільговий період становить 5 років з моменту підписання угоди.

«Незважаючи на тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України. Подальші проєкти, що реалізовуватимуться в рамках двосторонньої співпраці з Корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть  подальшій взаємовигідній співпраці між країнами», — зазначив Сергій Марченко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області