Які підстави має податкова для відмови у наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів

07:18, 12 жовтня 2024
У ДПС роз’яснили, що підставою для відмови у наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів можуть бути податковий борг, недоїмка зі сплати ЄСВ чи заборгованість з податкових платежів.
Які підстави має податкова для відмови у наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна податкова служба у Львівській області пояснює, які підстави має податкова для відмови у наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів.

За наявності у платника податків за даними інформаційно-комунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платнику готується лист (у довільній формі) із вмотивованою відмовою щодо надання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка).

Такий лист вручається платнику (його законному чи уповноваженому представникові) чи особисто або надсилається платнику у порядку, встановленому ст. 42 ПКУ.

Відмова у наданні Довідки готується уповноваженим органом протягом п'яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Галина Станковська
    Галина Станковська
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Оксана Грищук
    Оксана Грищук
    суддя Конституційного Суду України