Заява BILD про ядерну зброю за два тижні в Україні — це дурниці, — радник Президента Дмитро Литвин

18:59, 17 жовтня 2024
В Офісі Президента назвали «дурницями» заяву видання Bild про те, що Україна розглядає можливість відновлення запасів ядерної зброї.
Заява BILD про ядерну зброю за два тижні в Україні — це дурниці, — радник Президента Дмитро Литвин
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Офісі Президента відкинули заяви німецького видання Bild про можливе відновлення запасів ядерної зброї, назвавши їх "дурницею". Радник Президента України з комунікації Дмитро Литвин зауважив, що коментарі аналітика Bild Юліана Рьопке нагадують російську пропаганду, яка часто використовує маніпуляції з фактами. 

"Вже давно можна сплутати, де слова Рьопке (автор матеріалу- ред.), а де заяви пропагандистів рф. І ті, і ті "вкидають в інформаційний простір однакові дурниці", — радник президента Литвин в коментарі 24 Каналу.

Зазначимо, що Рьопке стверджує, що нібито кілька місяців тому український високопосадовець заявив Bild та іншим членам вузького кола політиків і службовців, що Україна «не змириться» з другою спробою рф захопити Київ. У такому випадку країна начебто «відновить свій ядерний арсенал, від якого добровільно відмовилась».

Також, за його словами, в разі наказу Україні знадобиться «лише кілька тижнів, щоб створити першу бомбу».

На публікацію Bild також відреагував керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. Він наголосив, що "будь-які фантазії західних журналістів про українську ядерну зброю є вигадками".

Раніше Володимир Зеленський розповів, що у спілкуванні з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом обговорив потребу вступу України до НАТО, згадавши при цьому відмову Києва від ядерної зброї.

Зеленський пояснив, в чому полягає суть неядерного стримування рф. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Романюк
    Роман Романюк
    український політик, Заслужений юрист України, народний депутат України VII, VIII скликань
  • Володимир Кифлюк
    Володимир Кифлюк
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Сергій Іонушас
    Сергій Іонушас
    голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності