$1500 за оформлення інвалідності — на Тернопільщині на хабарі погорів член ЛКК

22:37, 20 жовтня 2024
На хабарі погорів що 64-річний лікар-хірург.
$1500 за оформлення інвалідності — на Тернопільщині на хабарі погорів член ЛКК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Тернопільщині правоохоронці викрили на хабарі члена лікарсько-консультативної комісії. За 1500 доларів медичний працівник обіцяв допомогти жительці Тернопільщини встановити для її доньки 1 групу інвалідності. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 64-річний лікар-хірург однієї з районних лікарень Тернопільщини, який входив до складу лікарсько-консультативної комісії, вимагав неправомірну вигоду від жительки області за оформлення інвалідності для її доньки.

«Хоча хвора за медичними показниками мала вроджене захворювання і законні підстави для встановлення інвалідності. Незважаючи на це, жінка мала оплатити «послуги» лікаря. За 1500 доларів він пообіцяв виготовити необхідні медичні документи та посприяти, щоб члени лікарсько-консультативної комісії видали хворій позитивне рішення для подальшого отримання нею першої групи інвалідності», - заявили у поліції.

Зловмисника затримали після передачі частини коштів – 500 доларів. Слідчі поліції оголосили фігуранту про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду