В Україні зафіксовано подальше зниження відпускних цін на картоплю врожаю 2025 року. Про це свідчать результати щоденного моніторингу, пишуть у EastFruit. Станом на середину липня фермери реалізують продукцію за ціною 11–18 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тиждень тому.
Основним чинником здешевлення експерти називають сприятливі погодні умови та активізація збирання врожаю в більшості регіонів країни. Це призвело до зростання обсягів пропозиції на внутрішньому ринку.
Крім того, сезонний фактор також тисне на ціни: пропозиція картоплі зростає щодня, а якість значної частини товару залишається невисокою, що додатково впливає на формування цін.
Для порівняння, у другій половині липня 2024 року картопля коштувала в середньому на 23% дешевше, ніж сьогодні. Аналітики не виключають подальшого зниження вартості через поступове насичення ринку новим врожаєм.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.