Стало відомо, коли КС Польщі прийме рішення щодо «української» поправки»

15:52, 7 декабря 2018
Рішення буде оголошено 17 січня.
Стало відомо, коли КС Польщі прийме рішення щодо «української» поправки»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 січня 2019 року Конституційний суд Польщі прийме рішення у справі подання президента країни щодо оцінки так званої «української» поправки», яку внесли в законі про Інститут національної пам’яті (IНП) Польщі, передає «Укрінформ». 

«Оголошення рішення призначено на 10:30 за місцевим (на 11:30 — за київським) часом 17 січня 2019 року», — повідомили у суді.

Зазначимо, закон про ІНП Польщі, який був ухвалений у парламенті наприкінці січня і підписаний президентом на початку лютого, набув чинності 1 березня. Ним передбачалося, зокрема, покарання штрафом і тюремним ув'язненням до трьох років осіб, у тому числі іноземців, які звинувачуватимуть Польщу і польський народ у злочинах нацистів у роки Другої світової війни. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що польські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження щодо громадянина України, у якого на капоті автомобіля була українська національна символіка.

Крім того, у Польщі правоохоронці затримали 27-річного громадянина України, у якого була виявлена велика партія наркотичних речовин.

Додамо, сейм Польщі прийняв поправки до закону про Верховний суд. За законопроект проголосували 215 депутатів, проти — 161, а 24 утрималися. Оновлений закон буде відправлений на розгляд сенату.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду