У Раді Європи хочуть зняти санкції з Росії: є подробиці

15:14, 17 мая 2019
Деякі країни ЄС ухвалили рішення повернути Росію в ПАРЄ.
У Раді Європи хочуть зняти санкції з Росії: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Деякі столиці Європи ухвалили рішення повернути Росію в Парламентську асамблею Ради Європи. Про це повідомив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

Прес-служба Ради Європи, у свою чергу, повідомляє, що «понад 30 міністрів закордонних справ 47 держав-членів підтвердили важливу роль організації як унікальної платформи для діалогу і співпраці».

На щорічній сесії в Гельсінкі міністри заявили, що:

  • всім державам-членам повинна бути надана можливість брати участь на рівноправній основі в роботі Комітету міністрів та Парламентської асамблеї — двох статутних органів Ради Європи;
  • одним з основних зобов'язань держав-членів є сплата обов'язкових внесків до регулярного бюджету;
  • вони бажають, щоб делегації всіх держав-членів змогли взяти участь у червневій сесії ПАРЄ, беручи до уваги важливість виборів Генерального секретаря Ради Європи і суддів Європейського суду з прав людини.

Дмитро Кулеба, коментуючи ухвалення головами Міністерства закордонних справ Ради Європи рішення на шляху до зняття санкцій з Росії, вказав, що «Україна і 5 інших держав проголосували проти цього рішення під час ухвалення проекту на рівні послів».

«Це суперечливе за змістом і ганебне за контекстом рішення. Консенсусу щодо нього в Комітеті міністрів немає. Боротьба триватиме в ПАРЄ на рівні депутатів»,  наголосив представник України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Павло Клімкін сказав, що Росії не можна повертати право голосу в ПАРЄ.

Також ми писали, що в січні 2019 року глава делегації ВР у Парламентській асамблеї Ради Європи народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що ПАРЄ призначила термінові дебати у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

До того ж, ми розповідали, що голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що Росії, можливо, варто задуматися про заморожування членства в Раді Європи, не чекаючи ініціювання процедури виключення.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду