Масштабні пожежі в Австралії: уряд України зробив заяву

09:41, 7 января 2020
Україна готова надати допомогу австралійському народові.
Масштабні пожежі в Австралії: уряд України зробив заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України готове у разі потреби надати допомогу австралійському народу для боротьби з масштабними лісовими пожежами, які призвели до значної кількості жертв, а також десятків зниклих безвісти людей. Про це йдеться у заяві МЗС, яка опублікована на офіційному сайті уряду.

Зокрема, уряд України висловив співчуття родинам загиблих та побажав одужання усім постраждалим в наслідок ситуації, яка склалася в Австралії.

Наголошується, що влада Австралії вживає всіх необхідних заходів для мінімізації наслідків пожеж. У свою чергу, Україна готова надати необхідну допомогу.

«Зі свого боку, уряд України готовий у разі потреби надати допомогу дружньому австралійському народу»,  йдеться у повідомленні.

Окрім того, посольство України в Австралії перебуває на постійному контакті з урядовими та місцевими органами влади, у тому числі задля з’ясування наявності громадян України серед потерпілих.

Нагадаємо, масштабні пожежі в Австралії тривають від середини жовтня 2019 року.  Відомо щонайменше про 24 загиблих. Місцеві вчені заявили про пів мільярда постраждалих тварин. Вміст небезпечних для здоров'я речовин у повітрі перевищив допустиму концентрацію у понад 20 разів. У регіоні оголосили надзвичайний стан, здійснюють примусову евакуацію.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті сталася пожежа, внаслідок якої загинули 4 людини

Окрім того, українцям запровадять єдиний номер екстреної допомоги.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва