У ЄС розширили санкції проти Росії щодо окупованого Криму

19:58, 28 января 2020
Санкції застосували до осіб, причетних до проведення незаконних виборів у Криму в 2019 році.
У ЄС розширили санкції проти Росії щодо окупованого Криму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Європейська Рада прийняла рішення розширити санкції щодо Криму. Про це йдеться у заяві прем’єра на його офіційній сторінці в Facebook.

«Ми вдячні ЄС за те, що він у грудні 2019 року продовжив економічні санкції проти Росії. А сьогодні у зв’язку з так званими «виборами» в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму розширив їх.

Україна також розраховує на підтримку ЄС щодо захисту українських громадян на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу від систематичних порушень прав людини», — сказано у повідомленні.

Також Олексій Гончарук зазначив, що під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем були обговорені питання про поглиблення співпраці України та ЄС.

«Обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами за 9 місяців 2019 року збільшився на 9,6% і сягнув 39,6 млрд доларів США.

Оскільки Україна дедалі активніше використовує безмитні тарифні квоти на поставки своєї продукції, Україна виступає за оновлення положень торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Головні цілі, яких Україна планує досягти у 2020 році — поглибити секторальну інтеграцію до ЄС у сферах енергетики та цифрового ринку, посилити співпрацю митних органів, розширити та актуалізувати торгівлю, а також зробити Україну невід’ємною частиною Європейської зеленої угоди.

Україна має високі очікування від Саміту Східного партнерства, який відбудеться у Брюсселі в червні цього року. Закликаємо ЄС підтримати спільну ініціативу України, Грузії та Молдови із запуску формату посиленої співпраці з асоційованими партнерами у рамках Східного партнерства», — додав голова українського уряду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Європейський союз пообіцяв зберегти санкції проти Росії.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді