Європейський союз пообіцяв зберегти санкції проти Росії

19:00, 3 декабря 2019
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що санкції проти РФ збережуться до повного виконання Мінських домовленостей.
Європейський союз пообіцяв зберегти санкції проти Росії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Про це йдеться на офіційному сайті Офісу Президента.

Так, нова глава Європейської комісії пообіцяла, що санкції проти РФ збережуться до повного виконання Мінських домовленостей.

Урсула фон дер Ляєн підтвердила готовність ЄС і надалі підтримувати Україну в процесі реформ, а також співпрацювати у контексті надання Україні макрофінансової допомоги.

«Санкції ЄС залишатимуться прив’язаними до повного виконання Мінських домовленостей і мають бути продовжені під час наступного засідання Європейської ради», — зауважила вона.

Лідери погодилися продовжувати реалізацію домовленостей, досягнутих під час 21-го саміту Україна — ЄС. Йшлося, зокрема, про перспективи укладення угоди між Україною та Євросоюзом про так званий промисловий безвіз та візит відповідної оціночної місії в Україну на початку наступного року.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що вибраний новий склад Єврокомісії. Комісію очолила Урсула фон дер Ляєн.

Також ми писали, що реформи в сфері юстиції можуть внести до Угоди з ЄС про асоціацію новим розділом.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді