На саміті ЄС погодили план відновлення економіки

17:05, 21 июля 2020
Лідери Європейського Союзу майже п'ять днів погоджували фонд відновлення економіки після пандемії.
На саміті ЄС погодили план відновлення економіки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Лідери ЄС вранці домовилися про фонд відновлення економіки після пандемії обсягом у 750 млрд євро і наступний довгостроковий бюджет ЄС обсягом понад 1 трлн євро. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на висновки Європейської ради.

Спільної згоди сторони дійшли на п'ятий день саміту ЄС, у вівторок, близько 6 ранку. Зазначимо, що саміт мав тривати лише два дні.

«4 дні й ночі, 90 годин у переговорах, успіху досягнуто. Попри те, що ЄС часто звинувачують в тому, що він робить «дуже мало, дуже пізно», цього разу звинувачення не може залишитися в силі. Фонд відновлення ЄС, який складатиметься з 390 мільярдів євро у вигляді грантів і 360 мільярдів євро у вигляді кредитів, буде приєднаний до нового семирічного бюджету в розмірі 1,074 трильйона євро», – сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Фінансовий пакет допомоги сягне 1,82 трильйона євро. Довгостроковий бюджет було складно забезпечити через Brexit. Національні столиці та інститути ЄС повинні були заткнути дірку в розмірі близько 10 мільярдів євро на рік, яка залишилася після виходу з блоку Британії.

Нагадаємо, що початкова пропозиція по фонду загальним обсягом 750 мільярдів євро передбачала розподілити субсидії і позики в співвідношенні 500 і 250 мільярдів євро, відповідно. Однак таке співвідношення не влаштовувало Австрію, Нідерланди, Данію, Швецію, які були проти значної частки грантів у фонді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про антимонопольне розслідування ЄС в Інтернеті речей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва