НАТО та ООН висловили свої позиції щодо протестів у Білорусі

14:10, 11 августа 2020
Закликають припинити насилля та дотримуватися свободи слова.
НАТО та ООН висловили свої позиції щодо протестів у Білорусі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У НАТО та ООН засуджують насильницькі дії проти демонстрантів у Білорусі, до яких вдався президент Олександр Лукашенко після проведення виборів. Свої позиції лідери думок висловили у соцмережах.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг виразив серйозну стурбованість щодо проведення президентських виборів у Білорусі. Він вважає, що потрібно поважати свободу слова і право громадян на мирний протест.

Також щодо силового придушення протестів, затримання та побиття людей висловилися у Вашингтоні та Організації Об'єднаних Націй.

«Суворі обмеження доступу кандидатів до виборів, заборона присутності незалежних місцевих спостерігачів, залякування кандидатів від опозиції та затримання мирних демонстрантів та журналістів спотворили процес. Ми закликаємо білоруський уряд поважати право на мирні зібрання та утриматися від застосування сили», – заявила речниця Білого дому Кейлі Макенані.

Спікер генсека ООН Антоніу Ґутерріша Стефан Дюжаррік закликає білоруську владу проявити максимальну стриманість та забезпечити повну повагу до права на свободу висловлення поглядів, мирних зібрань і асоціацій, а також уникати дій, які можуть посилити напругу.

Нагадуємо, протести розпочалися після виборів і тривають уже третій день, увесь цей час у країні не працює інтернет.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про надзвичайний стан у Білорусі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді