У Греції суд визнав неонацистську партію «Золотий світанок» злочинною організацією

17:07, 7 октября 2020
Суд розглядав чотири справи в одній.
У Греції суд визнав неонацистську партію «Золотий світанок» злочинною організацією
commons.com.uа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Грецький суд виніс рішення про те, що крайня права партія «Золотий світанок» діє як злочинна організація, завершивши таким чином п'ятирічний судовий процес. Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на Ekathimerini.

Суд розглядав чотири справи в одній: смертельне поранення грецького реп-виконавця Павлоса Фіссаса, напад на рибалок-мігрантів, напад на лівих активістів і те, чи діяла партія як злочинна організація.

«Семеро колишніх депутатів партії, в тому числі лідер партії Нікос Міхалоліакос, винні в керівництві злочинною організацією, а інші визнані винними в участі у злочинній організації», – йдеться у постанові суду.

Серед 68 обвинувачених в процесі - 18 колишніх депутатів від партії, яка була заснована в 1980-х роках як неонацистська організація і стала третьою за величиною партією в парламенті Греції під час десятирічної фінансової кризи.

У залі суду були присутні тільки 11 з 68 обвинувачених, інших представляли їхні адвокати. Ніхто з колишніх депутатів «Золотий світанок» на судове засідання не з'явився.

Під час оголошення вироку були присутні понад 15 000 осіб, розгорілися бійка, яку розбороняли сльозогінним газом і застосуванням водомета.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що король Таїланду помилував 16 українців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва