Італія проведе низку важливих реформ: подробиці

11:12, 9 декабря 2020
Йдеться про глобальні реформи правосуддя, медицини, освіти, енергетики та інших сфер життя держави.
Італія проведе низку важливих реформ: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Італії розробили Національний план відновлення і стійкості, який передбачає глобальні реформи правосуддя, медицини, освіти, енергетики та інших сфер життя держави. Про це повідомляє La Repubblica

Кошти на це були виділені європейської ініціативою Next Generation Eu. Спочатку документ вивчить Комітет з контролю над ринком праці, а потім його остаточно узгоджений варіант відправлять до Європейської комісії. План складається з шести ключових розділів.

Всі цивільні та кримінальні процеси мають намір перевести з паперу в цифровий формат, збільшиться кількість суддів і адміністративного персоналу.

Згідно з прогнозами, якщо План відновлення спрацює через шість років, до кінця програми італійський ВВП виросте більш ніж на 40 млрд євро (при цьому вже в 2021 році – на 5,4 млрд євро). Щоб домогтися цього, вирішено розвивати такі ключові галузі:

  • "зелена" енергетика (інвестування на 74,3 млрд євро);
  • цифровізація (інвестування на 48,7 мдрд євро);
  • інфраструктура (високошвидкісні дороги та їх утримання – 27,7 млрд євро).

Щоб домогтися збільшення частки жіночої зайнятості до 50,1%, влада запропонувала працювати над збільшенням кількості дитячих садків, інвестуванням у сферу послуг догляду за людьми похилого віку та особами з інвалідністю.

Що стосується молоді, то для її підтримки виділено 3,2 млрд євро. Ці кошти потрібні для забезпечення працевлаштування молодих італійців на універсальну державну службу та проведення заходів з підвищення кваліфікації й перепідготовки.

До 2050 року Італія повинна домогтися повного припинення викидів, що містять вуглець. Для цього за мету поставлено перехід на електричні та біометанові громадські транспортні засоби, стимулювання переходу населення на екологічні авто, а також розвитку сонячної та вітроенергетики.

З 9 млрд євро на сферу здоров’я 4,8 млрд євро призначені для надання допомоги на дому та телемедицини. Адже вона довела, що під час пандемії можна спостерігати за хронічними хворими вдома, де б вони не перебували.

Уряд Італії, перш за все, обіцяє реформу конкурсів набору вчителів і директорів шкіл з навчальними та випробувальними періодами. Крім того, передбачається і реформа викладацьких курсів, яка дозволить збагатити їх модулями, присвяченими розвитку бізнес-ідей та економічному розвитку технологій та інновацій.

Крім того, частина коштів піде на обладнання навчальних закладів для більш глибоко вивчення дисциплін, пов’язаних з цифровізацією та екологією. Одночасно буде вестися робота над стимулюванням досліджень в цій галузі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НААУ направить до ВРП і Верховної Ради результати аудиту судової реформи. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва