Президенти п'яти держав ЄС зробили спільну заяву

21:05, 3 мая 2021
Президенти Республіки Польща, Естонської Республіки, України, Латвійської Республіки, Литовської Республіки оголосили спільну декларацію.
Президенти п'яти держав ЄС зробили спільну заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президенти Республіки Польща, Естонської Республіки, України, Латвійської Республіки, Литовської Республіки зустрілися сьогодні, 3 травня, у Варшаві, щоб спільно відзначити 230-ту річницю прийняття Конституції Речі Посполитої. Після зустрічі вони зробили спільну заяву, - про це повідомляється на сайті Офісу Президента України.

Глави держав обговорили необхідність підтримки свободи, суверенітету, територіальної цілісності, демократії, верховенства права, рівності і солідарності в країнах.

«Згадуючи досвід минулого, пишаючись досягненнями нашої теперішньої співпраці в регіоні, усвідомлюючи виклики, з надією дивимося в майбутнє. Висловлюємо переконання, що успіх нашої спільної спадщини та спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і дім, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах. До них, без сумніву, належать: свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність. Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності», - йдеться в заяві.

Лідери висловили підтримку та солідарність до спільних прагнень націй регіону заради спільної безпеки.

«Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, благополуччя і стійкості. Керуючись цим переконанням, ми віддані продовженню діалогу та співпраці держав, які ми представляємо», - повідомляється в заяві.

Документ підписали президент Польщі Анджей Дуда, президент України Володимир Зеленський, президент Естонії Керсті Кальюлайд, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що спікер Ради підписав закон, який наближає інтеграцію енергосистеми України в ринок ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду